Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Technikus Úr naplója

A barátom, aki már kigyógyult a koronavírusból

2020. március 23. 09:47 - Technikus Úr

Akik követik a blogomat, tudják hogy alig féltucat ember tartozik a baráti körömbe.

Folyt.

Sőt, azt is tudhatják, hogy István barátom (egyes bejegyzésekben Kollegaként említem) Dániában él, tanul, dolgozik.

Igazából bejelenthetem, hogy csak tanult, mert sikeres mérnöki diplomát szerzet a hónap elején...dánul. Ez azért nem kis teljesítmény!!

Szóval februárban leadta a szakdogáját, majd márciusban sikeres államvizsgát tett, így úgy tervezte, hogy hazajön a nyárra, megpróbál valami zsíros állást keresni, aztán ha nem jön össze, visszamegy Dániába és ott fog dolgozni.

Március 26.-ára foglalta le a repülőjegyét még február elején, de aztán ahogy beütött a szar (gondolok itt a koronavírusra), úgy gondolta, hogy foglal egy korábbi repülőjegyet, nehogy teljes karantén legyen és kint rekedjen.

Itt azért érdemes megemlíteni, hogy Dániában sokkal előbb lett szarabb a helyzet, mint nálunk.

De míg mielőtt ezeket számításba vette volna, hatalmas partizásba vetette bele magát, ahol is a csoporttársaival együtt szétbulizták a hétvégéket, mit sem sejtve arról, hogy van közöttük egy(?) koronás. 

Sörpongoztak, egymás szájába adták a sushit, és mint jól megérdemelt friss diplomásként ünnepelték, hogy az életük egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Természetesen a földi halandó ember vágyainak kielégítéséről nem is beszélek. 

Aztán úgy 4-5 nap múlva a barátom érezte, hogy valami nincs rendben. A szokásos tünetek: magas láz, mellkasi fájdalom, fura légzés, amit mindenhol hirdetnek.

Elment az orvoshoz, de amint megtudták, hogy 29 éves, már mutatták is, hogy arra van az ajtó, mert van náluk azért sokkal súlyosabb beteg is. Így nem volt mit tenni, kiváltott egy marék paracetamol tartalmú lázcsillapítót és kénytelen volt otthon kikúrálni magát.

Elmesélése alapján 2 nap volt kritikus, amikor is a láz miatt egész nap csak feküdt. Fura érzés kerítette hatalmába, mert nem egy szokványos tüdőgyulladáshoz hasonló tüneteket produkált. Akinek volt már tüdőgyulladása az tudja (??) hogy amikor lázasan fekszik, milyen lázálmok gyötrik az embert. Koronavírus nem csinál ilyet. Teljes mértékben racionálisan gondolkodik az ember. És ami az elmesélései alapján a legfurcsább az az, hogy az egész tested forró, mint egy két hete nem kúrt nimfomán kurva ágyéka, kivéve a mellkasánál. Rátette a tenyerét és rendesen hideg volt. 

A másik érdekesség, amire csak utólag jött rá egy orvos tünetismertetése után, hogy a vérhígító (lehet nem ez a legszakszerűbb kifejezés, kérlek javíts ki kommentbe) hatása van. Szerzett egy körömtájéki apró (tűszúrásnyomnyi) sebet és vagy félórán keresztül szinte ömlött belőle a vér. 

Kb. még 2-3 napig lábadozott, mire teljesen tünetmentes lett és kigyógyult. Aztán eljött az utazás napja, így hát csomagolt és irány a repülőtér. A hőkamerákon (ha persze voltak) sikeresen átsétált Dániában és Magyarországon is. Mivel rendes állampolgár hírében áll, így nem kockáztatta azt, hogy az esetlegesen hátramaradt vírusokkal továbbfertőzi embertársainkat, így önkéntesen kéthetes karanténba vonult egy budapesti airbnb lakásba, megfelelő mennyiségű élelemmel feltárazva. 

Ez az önkéntes karantén pénteken járt le (előttünk is titokban tartva) és szombaton egy Skype-os konferenciabeszélgetés (tagjaiként meg kell említeni Bródit és az öccsét, Mikit) során mesélte el a történteket, miközben mindenki a monitorja előtt töltötte magának az italát (mert természetesen fontos a megfelelő mennyiségű fertőtlenítés).

A gond csak az ezekkel a HomeKaranténSkype-os fertőtlenítésekkel, hogy úgy kiütöd magad, hogy észre sem veszed... 

 

 

 

 

7 komment
Címkék: Barátok Piálás

A bejegyzés trackback címe:

https://technikusur.blog.hu/api/trackback/id/tr1415543744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szubrina 2020.03.23. 10:04:42

Hú de rendes állampolgár a karsntén előtt, azért végigfertőzött mkit, aki az útjába került.

Furcsa, h a fiatalokat hazaküldik 60 felett meg már nem kapcsolnak senkit lélegeztetőre. Kit gyógyítanak a korházakban az 50-eseket?

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2020.03.23. 10:10:42

@Szubrina:

A kurva istenit!!!

Epilógusként megakartam erősíteni, (de mondom csak nem lesznek olyan balfasz olvasóim) hogy, kigyógyul és tünetmentes!!!!!!!!! Beleírtam, direkt kiemelve...

Szubrina 2020.03.23. 11:21:36

@Technikus Úr: Azt írtad a reptéren sunyiba leste a hőkamerákat...akkor még lehetett láza...egyébként, lehetett tünetmentes úgy, h még fertőzött, hiszen a nagy út során, amíg százezer emberrel találkozott, az itthoni kéthetes karantén előtt simán fertőzhetett.

Nem bántásként mondom, csak megemlítettem az én szuper logikámmal és igazságérzetemmel nem hagyhattam szó nélkül, de már úgy is mindegy...

www.facebook.com/100004297715062/videos/1576633055823270/UzpfSTEwMDAxMjA0NjU3NTQzMjo4NDY3Nzk0MTU3MzM2MDM/?id=100012046575432

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2020.03.23. 11:44:07

@Szubrina:

A tünetek megszűnése és az utazása között 5 nap telt el, addig szintén otthoni karanténban volt.
Nem írtam ilyet, hogy sunyiba leste. Nem leste. Csak simán haladt. Ha lázas lett volna, kiszedték volna, ez tuti.

Én is beléd állhatnék, hogy a faszért jársz dolgozni. A lappangási időben te is százezreket fertőzhetnél meg...

Szubrina 2020.03.23. 11:51:04

@Technikus Úr: Nekem kötelező dolgozni, viszont itthon be a kocsiba, ott ki a kocsiból...én inkább attól rettegek, h onnan hozom haza anyunak...egyébként szabira nem engednek, orvossal most nem tudom kiiratni magam. Fizetésnélkülire se mehetek...soroljam?
Kényszerhelyzet.

Ha nem volt már tünete és makk egészséges volt (honnan is tudhatná) itthon minek vonult karanténba? Értem????

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2020.03.23. 12:12:45

@Szubrina:

Teljesen jogos a kérdésed. Mi is ezt kérdeztük tőle. Csak, biztos ami biztos. A szálláshely és a reptér közötti útvonalon végig maszkot viselt és ügyelt a higiéniára. Mind Dániában, mind Magyarországon.

Szubrina 2020.03.23. 12:20:56

@Technikus Úr: Tudtam am, h ki fogsz akadni...:) Nekem mind1..úgy is amíg nem lesz kirjárási tilalom mki potenciális terjesztő...

Ismim fosott (szó szerint) felhívta a számot, aszonták neki "figyelgesse magát pár napig" esetleg, ha dolgozni akar menni, kérjen egy igazolást a dokitól, h nem koronás...
Egyébként teszt nincs a dokiknál, meg se kérdezték a telóban együtt él-e vkivel, vagy h az ember milyen helyen melózik.

Mki a helyzet magaslatán:/
süti beállítások módosítása