Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Technikus Úr naplója

Koleszos jelenetek - 9. Rész

2021. március 03. 18:46 - Technikus Úr

Pontosan nem emlékszem, hogy hanyadik szemesztert tapostuk a Srácokkal...

Folyt.

De annyi szent, hogy tavaszi félév volt. És mivel nem volt még birtokunkba a majd lentebb említett céleszköz, így azt gyanítom, hogy a második szemeszterünk volt, amikor is a Hőtan vizsgától kurvára be voltunk szarva.

A koliban fel-alá járkálva tanakodtunk a többiekkel, hogy ez bizony kurvára nem fog menni, így segédeszközökkel - ez alatt értsd: puska - kell felfegyverkezni magunkat. 

Persze a puskázás már az első szemeszterben sem - sőt, ha szívemre akarom tenni a kezemet, akkor már a középsuliban sem - volt új dolog, de a szokásos papírfecniket a számológép mögé elrejteni túl szokványos volt. Az okostelefonból való puskázás akkor még igencsak gyerekcipőben járt, így kitaláltuk, hogy be kell szereznünk puskatollat. Pontosabban puskatollakat.

Tudjátok, egy golyóstoll, aminek az oldalából ki tudsz húzni egy papírt.  Ezeket egyébként meg is őriztem, fent vannak a padláson, majd ha érdekel valakit, akkor előkotrom. Megtartottam emlékbe, radírozatlanul. 

Így hát én és a Srácok arra az elhatározásra jutottunk egy verőfényes napsütötte délután, hogy a HB koliból kimegyünk Kecskemét legnagyobb papír írószer boltjába, ott tuti lesz ilyen cuccos és nagyobb magabiztossággal ugrunk neki, ennek az amúgy baszottul nem könnyű vizsgának. 

Petya nem régiben vásárolt Lanos-ával vágtunk neki az útnak, majd a belvárosban le is parkolunk a bolttól nem messze. 

A bolt egyébként tényleg baszott nagy volt. Járkáltunk össze- vissza, mint zsidóban a fájdalom, de egyszerűen nem találtuk azt, amire szükségünk volt. 

- Kérjünk segítséget. - merült fel az ötlet, de mint a kisiskolások, akik poénból akarnánk kotongumit venni, nem mertük a boltos nénik segítségét kérni. 

Aztán valahogy csak rá szántuk magunkat, mert feltett szándékunk volt megvenni azt a szart. 

- Elnézést, tudna segíteni nekünk?
- Persze, mit szeretnének?
- Olyan tollat szeretnénk venni, aminek az oldalából ki lehet húzni ilyen kis papírt.
- Micsodát? 
- Ilyen toll, tetszik tudni. - Közben ment az activity, ugyan is kézzel is rásegítettünk a jobb érthetőség végett.
- Jaaaa! Puskatoll. Hát így mondják nekem. Itt vannak - majd vezetett a sorok között a néni, ahol valóban temérdek számra voltak a puskatollak mindenféle színben. 

Ha jól emlékszem vagy 4-et vásároltuk fejenként, biztos, ami biztos alapon. 

Aztán erről a délutánról már csak az van meg, hogy valami oknál fogva Petyának nem volt kedve vezetni, így megkért, hogy vezessek már vissza a koliba. 

Épp a Koháry körútról fordultam rá a Piaristák terére, amikor is a zebra előtt egy lány a kerékpárjával közelítette meg azt. Mivel a biciklijén ülve tette mindezt, nem nagyon akartam megadni az elsőbbségét, mert így nem minősítettem járókelőnek, de a kis csaj a zebra előtt egy pillanat alatt leugrott a kerékpárjáról, de úgy, hogy az autó A oszlopa ezt előttem teljesen kitakarta, és mivel már leszállt, az elsőbbsége jogos lett volna, de ekkor túlságosan is hirtelen kellett volna fékeznem, ahhoz, hogy átengedjem. 

- Gyalogos vagyok!! - ordította be a leengedett vezetőoldali ablakomon amikor elhaladtunk mellette. 

Erre szoktam azt mondani, hogy: Hülye helyzet. 

Nekem abszolút nem volt ez miatt lelkiismeret furdalásom. Talán a sztori sem maradt volna meg bennem, ha a vissza vezető úton Petya nem hozta volna fel vagy 6x, hogy a mekkora hülye picsa volt az a picsa. 

 

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://technikusur.blog.hu/api/trackback/id/tr7216449332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calibra2006 2021.03.07. 08:25:32

Egyszer voltam Kecskeméten. A Merci gyáron kívül 2 dolog maradt meg. 1. A borzalmasan rossz utak, 2. Az egész belvárosban nem lehetett kapni kakaós csigát.

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2021.03.07. 11:15:08

@calibra2006:

Kedves Calibra! Engedj meg egy személyes kérdést. Milyen területen dolgozol? Mi a végzettséged?

Boccs, ez kettő volt. Több kommentedben tettél utalást - vagy legalábbis jelzést - a mérnöki orientáltság felé. Így ez lenne a tippem, de inkább érdekelne, ezért kérdezem meg.

A kommentedre a válaszom.
Nem tudom, hogy mikor voltál Kecskeméten, de a merci nagyon sok pénzt beletolt a városba. Pl. tavaly nyáron, amikor mentem átvenni a diplomámat, rá se ismertem az egykori HB kolim környezetére.
Amikor én laktam ott, egy szellemváros volt. Mostanra majd az összes szovjet laktanya át van alakítva kolesszá. A rossz utak amblokk az egész országról elmondható.

Kakaós csiga. :D Hát ez kurva jó. Nem tudom, kövezzetek meg, én nem szeretem. A közepét talán, késsel villával. Az európa pékségben szerintem volt az Izsákin.
Nekem a rózsaszínű mázas fánk volt a kedvencem a GAMF melletti Tescoból. Buziztak is velem rendesen a többiek. :D

calibra2006 2021.03.07. 22:45:29

@Technikus Úr: mikor is voltam? Kb 1,5 éve, még a vírushelyzet előtt.
A kakaós csigát sem szeretheti mindenki, bár a Kecskeméti kínálatból kiindulva nem csodálom, hogy így érzel. Nálam minden szombat ezzel indul, Kecskeméten konkrétan több mint 1 órát kajtattam utána, végül szégyen szemre be kellett mennem a sparba csigáért.
A munkám pedig korántsem olyan, ami téged érdekelne.
Nekem viszont tetszik a tiéd, mármint amiket hobbiból gyártasz. Az az asztal pl valami fantasztikus!

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2021.03.08. 17:55:49

@calibra2006:

Ma reggel, amikor jöttem ki a pékségből, a mögöttem lévő csávó pont kakaós csigát kért. :D
Mosolyogtam is egy jót.

Ami azt illeti a kommented olvasása után majdnem befostam, mert nem emlékeztem rá, hogy osztottam meg képet az asztalról. Aztán persze visszakerestem, megtaláltam és megnyugodtam.

Tudniillik már vagy egy tucat asztalt csináltam. Pont múlthéten vettek meg egyet. A héten is készül egy.

Szólhattál volna, hogy érdekelnek, mert akkor lenne egy kis meglepim, szigorúan inkognitóban.

A munkádról meg csak annyit; ha nem, hát nem. Nem forszírozom többet. :)

calibra2006 2021.03.09. 23:05:07

@Technikus Úr: aha, erre vársz választ :) mit is mondhatnék... A kakaós csiga már csak ilyen, megmosolyogtat egyrészt, másrészt én sem emlékszem hogy megosztottad az asztalt... De amúgyse kell parázni, engem nem érdekel ki vagy, nem az számít. Mint ahogy az sem, én ki vagyok. Ami számít viszont az az, hogy van hozzá tehetséged és kreatív is, hogy alkoss. A blogoláshoz már kevésbé, de legalább szórakoztató.
Meglepi az asztallal kapcsolatban? Talán kávét is tud főzni? :D

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2021.03.10. 17:15:36

@calibra2006: Még nem tud KV-t főzni, de volt már olyan ötletem is.
Csekkold az e-mailjeidet. ;)
süti beállítások módosítása