Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Technikus Úr naplója

Idézetek, gondolatok...

2021. március 07. 19:02 - Technikus Úr

Családi délután volt...

Folyt.

... aztán elhangzott egy-két gondolat, idézet, amiket úgy érzek, hogy le kell hogy írjak. Számotokra nem fog szolgálni hírértékkel. 

A mai bejegyzésnek a kezdőlökését nagybátyám aranyköpése indította meg, noha ez speciel pont nem Ő találta ki, azért levésem. 

Röviden a sztori az, hogy a családi örökség része egy osztatlan közös tulajdonú telek, aminek az eladása már hosszú-hosszú évek óta zajlik. A probléma az, hogy akárhányszor egy komoly vevő jelezte szándékát a vásárlásra (nem releváns, de 10-en milliókról beszélünk), az egyik tulajdonos mindig visszalépett. 

Vagy nem adja el, vagy a pénz nem volt elég, de nem egyszer az ügyvéd előtt a papír alákarcolásánál intett stoppot az ominózus személy. 

Most is lenne egy komoly vevő, de a 19 és fél misi nem jó, legyen 20 és fél, annak ellenére, hogy a hirdetésben 20 szerepel. A szokásos forgatókönyv, nem tudunk továbblépni az öreg némber miatt. Mondtam anyámnak - annak ellenére, hogy nincs közöm hozzá - hogy ne adja el. Nem vagyunk rászorulva az eladási ár ötödrészére, a föld az értékéből nem veszít. Nagybátyám is erre a következtetésre jutott, hogy ahány éve szopat ez a köcsög, most fordítunk a kockán. 

"Jön még kutyára kamion és azt a kamion én fogom vezetni" - idézte

Nagybátyámnak több ilyen elejtett mondata volt az évek során, amik valami érthetetlen okokból beleégtek az agyamba.

Az egyik pl. az, hogy kb. 6-7 évesen tudtam meg egy Wartburg hátsó ülésén ülve, hogy az OTP rövidítése valójában az Óvatosan Takarodj a Picsába. 

Továbbá azt is, hogy azok a nők, akik valamilyen extrém színűre festetik a hajukat (kék, zöld, magenta, faszomtudja) azokat az ágyban bármire rá lehet venni. Az, hogy ezt tapasztalatból mondta vagy neki is csak úgy mondták, nem mertem 10 éves koromban rákérdezni. Csak ültem kussban és tanultam. Ha Szépszeműből indulok ki, lehet igazságalapja az eszmefuttatásnak. 

Egy másik gondolatmenetemet szintén a ma délutáni családi összejövetel indított meg. Feljött a szó Elon Muskról, a Tesláról meg a részvények, blablabla és unokatestvérem benyögte, hogy a világ legszánalmasabb dolgának tartja az űrkutatást. Érti, hogy a teflon sütő, hú de kurva jó, de most na.

Erre annyit válaszoltam, hogy az űrkutatásból egy csomó technológia fejlődés van aminek hozadéka az okostelefon is, amit a kezedben tartasz. 

- És akkor most nem lenne. És akkor mi van? Nem tök jól eljátszottunk a homokozóban mamánál amikor gyerekek voltunk? - válaszolta

Ezen amúgy tényleg eltöprengtem, mert oké, lehet nem lenne most a perszevörensz a Marson és valószínűleg ezeket a sorokat sem olvasnád, de mégis mennyivel másabb lenne a világ.

Boldogabbak lennénk??? 

Tudja a faszom, mindazonáltal szükségesnek tartom a technológia minél gyorsabban való fejlődését, mert különben tényleg itt fogunk megpusztulni nagyon gyorsan. 

Epilógus:

Egyszerűen nem tudom abbahagyni a blogolást. Annyira az életem részévé vált az elmúlt 8 évben, hogy egyszerűen nem megy. És persze köszönöm azoknak, akik folytatásra biztattak privátüzenetekben, nagyon jól esett. Nem tehetem meg azokkal akik megtisztelnek a figyelmükkel, hogy egyszerűen lelépek.

 

Szóval csak szeretném megköszönni, hogy vagytok és olvastok. Béke!

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://technikusur.blog.hu/api/trackback/id/tr2316453350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calibra2006 2021.03.07. 23:07:55

Azért az inteligencia nem való mindenkinek. Ja ezt nem rád értem.
A technológia igenis a barátunk, legalábbis nekem. Megkönnyíti az életet. Reggel megnyomok egy gombot, és lefőzi a kávét. Egy másik gomb, ami elmosogat. Egy újabb gombnyomás és tiszták a ruháim. És az, hogy eljussak A-ból B-be szintén egy gomb... Várjunk csak, a kocsihoz már meg sem kell nyomni a gombot, az érzékeli magától. Kétség kívül én is szerettem homokozni, de ha akkor lett volna automata homoktömörítős homokvár építő gép, na én tuti azt használtam volna. :)
Be akartad fejezni a blogolást? Lemaradtam valamiről?

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2021.03.08. 18:13:31

@calibra2006:

Hirtelen azt hittem, hogy 3021-ben élsz, hogy gombnyomásra jutsz A-ból B-be egy teleportáló géppel. :D

Igazad van! A technológia értünk van. Nekünk segít. DE!!

A technológia az emberek elbutulását eredményezi. Persze, akik ezeket tervezik, gyártják, azok okosak, de a felhasználók (átlag ember, ez alatt magamat is értem) egyre hülyébbek lesznek.

Egyik legegyszerűbb példa:

Régen nem volt GPS. Volt térkép. Ha valaki el akart jutni A-ból B-be (Nem gombnyomásra :) ) akkor felcsapta a térképet és eltájékozódott. Ma a legtöbb ember, azt se tudja, hogy merre van a térképen észak.

És azt látni, hogy a 3 éves unokahúgom rutinosabban kezeli a tabletet, mint Anyám, az picit elgondolkodtató, amivel persze nincs baj, mert ez a jövő, csak amikor olyan hisztit levág a gyerek, miután ki lett kapva a kezéből a táblagép, hogy "mára nincs több mese", az egy picit szomorú.

Persze, lehet itt okolni a szülőket is, de úgy is idő kérdése, mert a technológia beszippantja.
Beszippantja még a kibaszott nyuggereket is, akik egész nap a facebook előtt ülnek és kommentekben politizálnak, meg fűbe fába belekötnek, mint a beton, mert nincs más dolguk otthon, amikor épp nem a buszon vagy a piacon lökdösődnek.

Na, abba hagyom, mert a kismamák utána megint megkapom a savat, hogy mekkora egy beképzelt köcsög, tiszteletlen, faszkalap vagyok. :)

Elkanyarodtam. Szóval a technológia tényleg csúcs, szuper, meg minden, de pont az ilyen technológia fejlesztések eredményezték, hogy a világunk itt tart. Mert gondoljunk bele, hogy az általad említett automata homoktömörítő gép legyártása mennyi károsanyag kibocsátással jár(na). És ez igaz mindenre. A mobilodra, a kocsidra, a KV főződre és a sor végtelen.

Igazából ez egy saját farkába harapó kígyó, de bízom benne, hogy a technológia eléri azt a szintet, amikor a kígyó kitudja köpi a farkát és a bolygónk visszabillen az eredeti egyensúlyába. Bár félek, hogy ez csak akkor történik meg, amikor az emberiség kihal.

Bocs ha hosszúra és unalmasra sikerült.

Igen, beakartam (már vagy fél tucatszor beakartam az elmúlt 8 évben) .Volt egy bejegyzésem, ezek szerint nem olvastad. Semmi extra, egy elköszönős bejegyzés volt, de töröltem. :)

calibra2006 2021.03.08. 21:42:44

@Technikus Úr: áh, ez jó a kismamák igen. Azokat ne haragítsd magadra, amúgy is tombolnak a hormonjaik :)
A technológia lehet jó és rossz is, ide nem értve a különböző összeesküvés elméleteket. Hagyjuk is. Érdekes azonban pl az elektromos kocsik esete. Pár éve volt egy tanulmány, amiben összehasonlították a dízel, benzin, és elektromos meghajtású autókat. Számoltak az előállítás költségétől kezdve a fenntartásig mindennel. A bonyolult számításokba és képletekbe nem mennék bele. A lényeg viszont az, az elektromos kocsi károsabb a környezetre, mint a másik kettő. Ráadásul költségesebb is. Azért ez elgondolkodtató.

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2021.03.09. 19:41:13

@calibra2006: Tisztába vagyok ezekkel a dolgokkal, de fontos, és le is írtad, hogy "pár éve volt egy tanulmány". Azóta sok minden változott. Változtatott a Tesla.

Már a főiskolán is elmagyarázták nekünk (2013-14-15) hogy az elektromos autó semmivel se környezetbarátabb, mint a belsőégésű motorokkal szerelt járművek, ha az élettartamot a gyártástól a bontásig tekintjük. Az igaz, hogy a városban zéró károsanyag-kibocsátással üzemeltetik, de azt a járművet le kell gyártani, a kobaltot az aksihoz ki kell bányászni és majd valamikor azt el is kell bontani.

Ez kb. egy örök vita lesz a hűen ragaszkodó belsőégésű motorokat támogató és az elektromos autó pártiak között. A benzin és a gázolaj se az égből hullik. Az a kőolajat ki kell termelni, azt tankerhajókkal el kell szállítani (e közben is pöfögi a gázolajat a hajó), azt az olajat finomítani kell, majd a naftát bele kell tölteni egy tartálykocsiba, ami a benzinkutakra kiszállítja (akkor is pöfögi a gázolajat). Én meg erre azt mondom, hogy ott a nap.

És igazából ha az ember jobban utánaolvass, rá fog jönni, hogy a személygépkocsik kb. 20%-ban vesznek részt a károsanyag-kibocsátásban. Ami a legszennyezőbb kérem szépen, az nem más, mint a szarvasmarha. Bizony. A Földön kb. 70 milliárd (igen!! minden emberre jut 10 db.) tehén van, ami fingik, büfög és szarik. Ezért igyekszem mellőzni a marhahús fogyasztását, több kevesebb sikerrel.

10 éve kiröhögték a Teslát. Sokan ma is kiröhögik. De úttörő és biztos kurvaisten, hogy ez elektromos autózás a jövő. Ez eldőlt. Erről egyébként volt egy vitám a volt főnökömmel. Ha esetleg érdekel valakit, akkor egy posztban elmesélem.

A koleszos kommentre direkt nem válaszoltál?

calibra2006 2021.03.09. 22:40:33

@Technikus Úr: bocsánat elvesztem a bejegyzések és hozzászólások között. Ha nem válaszolok valamire az nem szándékos. Igyekszem minél kevesebb időt virtuálisan tölteni, így ami nincs rögtön a szemem előtt azt a fene megette.
Visszatérve, tetszik a válaszod. Nagyon is képben vagy és jól látod a dolgokat. A Tesla az Tesla, csak az utakon lévő autók kis %-a az. Amugy volt egy Tesla tanulmány is ... Bocs sokat olvasok :)
Több autógyártó is bejelentette, hogy beszüntetik a belső égésű motorok gyártását. Szóval akár tetszik a volt főnöködnek, akár nem. Ez elkerülhetetlen.
És végül a marhákkal kapcsolatban is teljesen igazad van, még szerencse, hogy ahhoz is megvan a megfelelő technológia.

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2021.03.10. 17:11:57

@calibra2006:
Persze, hogy képben vagyok. :)
Egyelőre nem a belső égésű motorok gyártását szüntették meg, hanem a fejlesztéseit.
süti beállítások módosítása